måndag 6 december 2021

Lucka 6 i feelgood-julkalendern: Daisys gamla folkabussI Daisys gamla folkabuss tar Ali McNamara oss med tillbaka till den lilla orten St Felix i Cornwall där hennes förra bok om en blomsterhandel utspelades. Den butiken och flera av personerna vi fick lära känna i den boken finns med här också, men huvudpersonen är Ana som har ärvt en gammal folkabuss efter sin bästa vän. Hon bestämmer sig för att snabbt åka till St Felix och hämta den, sälja den och sedan återgå till sitt vanliga liv. Men bussen är inte riktigt i körbart skick och under tiden som den repareras hyr Ana motvilligt ett litet hus i byn och försöker njuta av sin oväntade semester.

Ana och den mystiske, men charmige, mekanikern Malachi hittar en stor samling skrivna med vykort undangömda i bussen. Vykort som aldrig skickats - alla skrivna till samma person. Ana bestämmer sig för hitta personen som de var skrivna till och, tro det eller ej, längs vägen hittar hon också nya sidor av sig själv.

Miljön i de här böckerna är fantastisk - en resa till Cornwall står högt upp på min önskelista - och människorna i St Felix är trevliga bekantskaper. Jag har dock lite svårt för inslaget av magi (eller är det andlighet?) i boken och det förstör läsupplevelsen lite för mig. Jag önskar att författaren hade nöjt sig med det vanliga "hitta sig själv och kärleken påhejad av charmiga kuststadsinnevånare"-upplägget för som sådan fungerar den här berättelsen utmärkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar