fredag 4 mars 2016

Och sen aldrig mer

Och sen aldrig mer är en deckare av Cecilia Lindblad som utspelas på "näset" här i Skåne, alltså i trakterna kring Höllviken, Ljunghusen, Skanör och Falsterbo. Det var därför jag var nyfiken på den. Även om det inte är de områden där jag rör mig mest, så tillbringar vi ändå en del tid där eftersom barnens farmor bor i Höllviken.

Ja, men till boken. Huvudpersonen är polisen Monica som återvänder till sina hemtrakter efter flera år. Hon lämnar en jobbig tid bakom sig och hoppas på lugn och ro. Hon har fått jobb på polisstationen i Vellinge, men blir snart på det klara med att det inte är så stillsamt som hon kanske hade trott. En man hittas mördad i en badhytt och kort därefter mördas även en kvinnlig kommunpolitiker. Morden visar sig ha ett samband (!) och dessutom motiv som ligger många år tillbaka i tiden.

Monica kämpar med att hitta sin plats på jobbet och med att återknyta gamla kontakter, samtidigt som de försöker hitta mördaren. Hon får också allt mer en känsla av att det problem hon försökt lämna bakom sig har följt med henne till Skåne.

Det här var en ganska typisk deckare och helt OK läsning. Den bjöd inte på några större överraskningen, men var inte helt förutsägbar utan gav en stunds underhållning. Och sedan aldrig mer är författarens debut och den första delen i en planerad serie om Monica och kollegorna på Vellingepolisen. Boken lämnar flera öppningar till den fortsättningen.

Den här boken läste jag som en del av utmaningen #hyllvärmare2016 och den har stått i bokhyllan sedan bokmässan i september -15

Och sedan aldrig mer
Författare: Cecilia Lindblad
Förlag: Hoi (2015)
ISBN: 9789175579856
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

6 kommentarer:

 1. Jaha, hade missat att den utspelar sig i Skåne. Det är alltid kul att läsa böcker som utspelar sig i närheten av där man bor. Nu får jag ta en fundering på denna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt ok deckare. Ska jag skicka vidare den till dig?

   Radera
  2. Det här blev ju nästan som en samvetsfråga... ;) Om du absolut vill bli av med den :)

   Radera
  3. Tänkte ställa den i bokbytarhyllan på jobbet annars. Mejla adressen så postar jag.

   Radera
 2. Jag har inte läst denna, men väl Badhytten (ganska ny bok) och Farligt för familjen (gammal bok), som utspelar sig i samma geografiska område. Intressant att just dessa orter på näset rymmer så många mord! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sveriges Midsummer ;)
   Å andra sidan är ju Gotland rätt morddrabbat också!

   Radera