måndag 3 september 2018

Generalens älskarinna (del 1 och 2)

Rec.ex. från författaren och Fusce förlag - tack!
Generalens älskarinna (del 1 och 2) är de avslutande delarna i serien Purebred av Lisa Hågensen. Jag har tidigare läst och bloggar om Flykten från Olympo och Herrefolket. och har man inte läst de böckerna så kommer en del av handlingen eventuellt att spoilras lite i det här inlägget.

I del 1 är det Whanzis berättelse vi får följa. Hon befinner sig i dödslägret Pandor Camp dit die Herrenvolk för alla judar. I lägret råder fasansfulla förhållanden och där finns endast hårt arbete, svält och död. Whanzi är dock fast besluten att ta sig ifrån lägret till varje pris och hon är ingen vanlig femtonåring.

I del 2 utspelas handlingen uppe på Högborgen, där Generalen styr över die Herrenvolks armé. Whanzi har efter en osannolik flykt från dödslägret anslutit sig motståndsrörelsen. De skickar ut henne på ett farligt uppdrag som går ut på att infiltrera borgen och skaffa information som förhoppningsvis kan krossa die Herrenvolk. Hon blir vän med generalens älskarinna som visar sig vara en person som vi stött på tidigare och som blir en viktig person i spelet om makten. Vi får också återknyta bekantskapen med Laban, Thorbi och Piero. I en spännande slutstrid satsar vännerna allt för att besegra generalen och die Herrenvolk.

Jag har tyckt om den värld som författaren har byggt upp i de här böckerna. Första boken var lite ojämn, andra boken var jättebra och de här två böckerna är en värdig avslutning på äventyret. Den första delen är riktigt stark men jobbig läsning med händelserna i dödslägret, sen tappar berättelsen fart lite i början av den andra delen för att sluta riktigt spännande. Här finns också en öppning för en fortsättning på serien.

Generalens älskarinna (del 1 och 2)
Författare: Lisa Hågensen
Förlag: Fucse (2018)
ISBN: 9789198428827, 9789198428834 
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar