lördag 17 februari 2018

Två små faktaböcker

Rec.ex. från författaren och Nypon förlag - tack!
I serien Minifakta från Nypon förlag har turen kommit till Minifakta om djurungar hemma.  Utöver en allmän inledning om husdjur finns här ett faktauppslag vardera om katt, hund, kanin, hamster och undulat där författaren Ann-Charlotte Ekensten på ett enkelt och lättfattligt sätt berättar om varje djur. Det finns också ibland faktarutor med ord som är bra att kunna och "Tänk på att ..."-rutor med tänkvärd information.

Jag måste säga att bilderna i den här boken är absolut bedårande och det är svårt att hålla linjen "nej till husdjur" när man läser den här med barnen.

Jag har tidigare bloggat om Djurungar i skogen, Djurungar i staden, och Djurungar på landet i samma serie.

Nypon förlag har också en annan faktabok-serie som är lite mer omfattande. Den heter Fakta om och i den serien finns faktaböcker om t.ex. djur, personer, sporter och idrottslag, kändisar och musik. Den här gången fick jag boken Fakta om dansband hemskickad, även den skriven av Ann-Charlotte Ekensten. I den presenteras genren, dess historia och sammanhang, samt en del exempel på dansbandsartister. Texten illustreras rikligt av fotografier och även här finns faktarutor med viktiga ord och begrepp. Boken innehåller även ett par intervjuer och är faktagranskad av en specialkunnig journalist.

Texten är lätt och enkel att ta till sig och kanske väcker den ett intresse för genren och en vilja att ta reda på mer.

Minifakta om djurungar hemma
Författare: Ann-Charlotte Ekensten
Förlag: Nypon förlag (2018)
ISBN: 9789175679983
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Fakta om dansband
Författare: Ann-Charlotte Ekensten
Förlag: Nypon förlag (2018)
ISBN: 9789175679969
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar