lördag 3 februari 2018

Rapport från ett lästetreat

Så är den efterlängtade helgen här. Helgen som jag tillbringar på Gästis i Varberg tillsammans med ett gäng trevliga bokbloggare och andra bokälskare. Helgen då vi läser tyst tillsammans, pratar böcker, äter gott, kanske badar lite (en del till och med helt frivilligt kallt i havet). De blir pocketbyte, litteraturquiz och bokcirkel också. Bara härliga grejer alltså.

Som vanligt tror jag att jag ska hinna läsa mycket mer än vad jag faktiskt hinner, men planen är i alla fall cirkelboken Vargarnas tid och Kulturkollo läser-titeln Hönan som drömde om att flyga (på plattan) och den tjocka fantasyboken Drakviskaren. Dessutom har jag oändligt många böcker på "att läsa"-listan i min Storytel-app och en hel del nedladdat till plattan. Skulle inte det räcka så finns det runt 15 000 böcker på hotellet.


Hotellet erbjuder också många platser att läsa på. Den här gången fick jag ett rejält stort rum där jag kan välja på att läsa till höger eller till vänster i dubbelsängen, i någon av de två fåtöljerna eller i badkaret.


I "salongen" finns sittgrupper och bekväma fåtöljer och här tillbringade några av oss förmiddagen.


Och ser man på - läshelgens första bok blev utläst! Den här boken ska vi som sagt bokcirkla om imorgon, så jag återkommer till den efter det.Idag på Kulturkollo tipsar Linda om hur du kan skapa ett eget läsretreat hemma och vill du följa vad vi gör i helgen så titta in på #böckerbubbelbabbel på Instagram.

4 kommentarer:

 1. Jag hoppas jag kan följa med nästa år.

  SvaraRadera
 2. Det låter riktigt härligt det där! Blir det någon annanstans än på Gästis nästa år kanske även jag skulle unna mig en läshelg av detta slag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, härligt! Jag vet ju hur du känner för Gästis. Tyvärr är det svårslaget med tillgänglighet med tåg, pris och möjlighet till att sitta tillsammans och prata och läsa. Inte många hotell har mysiga sittgrupper på det sättet.

   Radera