onsdag 14 februari 2018

Fyra fina feel good-böcker

Bild från pexels.com
Så här på alla hjärtans dag kortbloggar jag om fyra fina feel good-böcker som gör dig varm i hjärtat. De här läste jag förra våren, men de har av olika anledningar inte blivit bloggade.Mitt hjärta går på av Christoffer Holst är en fantastiskt söt berättelse. Huvudpersonen är Chavve som är en konditor i 20-årsåldern. Han är en obotlig romantiker och väldigt ensam. Han har bott i Stockholm i tre år, men har lyckats skaffa sig vare sig vänner eller pojkvän. Han tröstar sig med bakverk och filmen Titantic tills han via en dejting-app träffar Pontus och allt ser ut att bli riktigt bra. Dock kämpar Pontus med hypokondri och tvångstankar och när de blir för mycket för honom försvinner han. Men Chavve tänker inte ge upp så lätt. Han tänkte kämpa för Pontus och för kärleken. En varm och rörande historia om kärlek och om att våga. Jag ler fortfarande vid tanken på den. Läs!

💖

En annan mysig bok av samma författare heter Mindfulness för losers. Den handlar om Pamela Persson som har svårt att acceptera att livet efter att hon medverkade i dokusåpan Heta nätter inte blev mer spännande.  Hon är snart 30 år och bor fortfarande hemma i källaren hos sina föräldrar i en liten jämtländsk byn Solvik. Hon skulle ju bli upptäckt - inte sopa hår på en frisörsalong.
När hon får veta att hennes stora idol, en amerikansk skådespelare, är på väg till Stockholm för en filminspelning  tvekar hon inte. Hon lämnar sin källare och åker till Stockholm, övertygad om att det här är hennes stora chans. 
Allt blir såklart inte precis som hon har tänkt, men hon lär känna mindfulnesscoachen Gloria, som nästan är diplomerad, och Sebbe som tar med henne ut i Stockholmsnatten på sin moped. Pamela inser att hon inte kan fly undan sig själv och att de saker hon försökt lämna i byn i Jämtland kommer i kapp henne var hon är är. Och kanske känns mötet med den amerikanska stjärnan mindre och mindre viktig ...
Jag tyckte inte lika mycket om den här berättelsen, men det är en söt historia om att ta reda på vem man är och vad man vill - och om kärlek så klart!

💖

Författaren Kristin Emilsson har skrivit flera feel good-romaner och In i minsta detalj är min första bekantskap med dem. Stockholmsparet Freja och Antons relation utsätts för prövningar när de på grund av ett dödsfall tvingar dem att bosätta sig i Antons föräldrahem. Freja känner sig långt ifrån bekväm i den lilla småstaden i Småland. Hon får också snabbt klart för sig att det är mycket hon inte vet om sin man och hans familj och hon är inte riktigt säker på att hon gillar hur den nya kunskapen påverkar deras liv.
En charmig, men ganska förutsägbar historia om kärlek och vänskap. Trevlig nöjesläsning.

💖

Jag har läst några av böckerna i serien om Anna-Lisa av Eli Åhman Owetz , men Hemma hos Bettan är en fristående bok om en grupp vänner som bestämmer sig för att starta ett retro-retreat i 70-tals stil i Bettans gamla sommarstuga. De har själv haft otur med både karriär och kärlek och trivs i den trygghet som sakerna från deras barndom ger dem. Deras affärsidé är att andra tilltufsade storstadsmänniskor också ska gilla att "åka tillbaka i tiden" för att koppla ner och koppla av.
Här finns Pippi-tröjor, utsvängda jeans, musik och andra många detaljer från 70-talet. Jag var bara barn på 70-talet så jag har inte de tonårsminnen som Bettan, hennes vänner och hennes gäster har men läsningen fungerar utmärkt bra ändå. Det här är en bok som man skrattar och gråter till och som ger en varm känsla i magen.
Mitt hjärta går på
Författare: Christoffer Holst
Förlag: Bokfabriken (2015)
ISBN: 9789176291344
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Mindfulness för losers
Författare: Christoffer Holst
Förlag: Bokfabriken (2016)
ISBN: 9789176293140
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

In i minsta detalj
Författare: Kristin Emilsson
Förlag: Lind & Co (2016)
ISBN: 9789174617009
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Hemma hos Bettan
Författare: Eli Åhman Owetz
Förlag: Bokfabriken (2017)
ISBN: 9789176294000
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar