måndag 16 december 2019

Lucka 16 i feel good-julkalendern: En nästan perfekt dag


Förlaget kallar inte En perfekt dag av Marieke Krügel för feelgood utan för relationsroman, men den dyker upp under rubriken feelgood på flera nätbokhandlare och omslaget sänder också ut sådana vibbar.

Jag hade inte hört talas om vare sig författaren eller boken innan den den dök upp i mitt flöde som bokcirkelbok på Bokträffen i Jönköping i augusti. Kanske var det just omslaget eller bara att jag var dåligt påläst, men jag kom in i den här boken med helt fel förväntningar.

Den handlar om Katharina som försöker hantera livet med två barn och en veckopendla ände make. Hennes dotter har dessutom en diagnos som gör livet både krävande och oförutsägbart. När Katharina själv får en tung nyhet att hantera väljer hon att inte berätta det för sin familj utan försöker klara allt själv.

För mig var den här boken inte så mycket feelgood utan kändes mest stökig. Det finns ett  stort persongalleri som det var svårt att hålla ordning på och som heller inte alltid tillförde så mycket. Jag har svårt att relatera till Katharina och tycker att författaren skruvar händelserna lite, lite för långt för min smak så att det känn klumpigt och sökt. Andra ser humorn i boken som ett plus, men den är inget för mig. Ett plus var miljön vid den tyska havskusten som inte så ofta förekommit i böcker jag läst tidigare.

Åsikterna på Bokträffen skilde sig åt ganska rejält, men de flesta gav ganska svala omdömen.

En nästan perfekt dag
Författare: Mareike Krügel
Förlag: Albert Bonnier förlag (2019)
ISBN: 9789100174422
Du hittar den t.ex. hos BokusAdlibris eller i din lokala bokhandel.


1 kommentar:

  1. Den boken verkade vara intressant fram tills dess att jag läst dina åsikter. Ogillar röriga böcker.

    SvaraRadera