måndag 2 december 2019

Lucka 2 i feel good-julkalendern: Hem till Scupper Island


I Hem till Scupper Island av Kristan Higgins träffar vi Nora som inte bara blivit påkörd av en bil, utan också blivit vittne till att hennes fästman raggade på en annan kvinna vid sjuksängen när han trodde att hon var utslagen. Eftersom de bodde tillsammans har hon inget annat val än att återvända hem till sitt barndomshem på Scupper Island – en liten ön vid Maines kust – för att återhämta sig både kroppsligt och känslomässigt.

Hon har inte varit hemma på 15 år och det blir snabbt tydligt att här finns en massa historia som Nora måste handskas med. Saker som hon flytt ifrån och hoppats att hon inte ska behöva hantera igen.

Här finns en minst sagt sval relation till mamman, saknaden efter en försvunnen pappa, en syster som sitter i fängelset, en trulig tonårig systerdotter, en tuff skoltid och flera andra jobbiga händelser. De må inte låta så väldigt feel good-aktigt, men vi är många som är överens om att genren gör sig allra bäst när det finns svärta i botten för att balansera det söta. Den här boken tar dessutom några oförutsägbara svängar som är uppfriskande.

Men oroa er inte - och det här är väl inte att spoilra? -  Nora får både revansch, försoning och kärlek innan berättelsen avslutas och läsningen är under tiden klart underhållande.

Hem till Scupper Island
Författare: Kristan Higgins
Förlag:  Printz  Publishing (2019)
ISBN: 9789177711377
Du hittar den t.ex. hos BokusAdlibris eller i din lokala bokhandel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar