tisdag 3 december 2019

Lucka 3 i feel good-julkalendern: Hemligheternas skafferi


Det vackra Ven är skådeplatsen för romanen Hemligheternas skafferi av Caroline Säfstrand. Ina återvänder till barndomsön när hon drabbas av en obotlig sjukdom. Hon känner ett stort behov av att få svar på ouppklarade omständigheter i sitt förflutna. Hon har verkligen glömt så mycket av sin barndom eller har hon förträngt den? Hon finner en slags försoning och svar på många frågor.

Ina kunde inte förmå sig att berätta för sin man Erik att hon var döende så det blir en stor chock för honom när hon går bort. När det dessutom visar sig att hon haft flera hemligheter åker han till Ven för att få reda på mer om sin fru. Det visar sig att hon har lämnat ett korsord till honom och vartefter han möter människorna på Ven som funnits i Inas liv får han ledtrådar till de saker som hon inte kunnat berätta för honom. Han börjar också bli alltmer förtjust i Ven.

När man beskriver handlingen i den här boken låter den ju enbart sorglig, men här finns också mycket charm och människor med mycket personlighet. Jag kan kanske tycka att korsordsgrejen är lite väl konstlad, men bortsett från det så gillade jag boken med sin vemodiga ton och det vackra landskapet som bakgrund.

Jag har tidigare läst Alltid din dotter av samma författare.

Hemligheternas skafferi
Författare: Caroline Säfstrand
Förlag: Massolit (2017)
ISBN: 9789176795330
Du hittar den t.ex. hos BokusAdlibris eller i din lokala bokhandel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar