söndag 1 december 2019

Lucka 1 i feel good-julkalendern: Två hjärtans karameller


Ja, vad passar väl bättre än att starta denna feel good-julkalender med en rar liten julbok. Två hjärtans karameller är en söt (!) fudgedoftande julbok som på många sätt är helt förutsägbar och ibland outhärdligt töntig, men som jag ändå gillar och läser med en litet leende på läpparna för att den är så mysig.

Huvudpersonen Ellinor får efter sin fars död veta att han har investerat i en liten konfektyrfirma som ligger i en liten by mitt ute i skogen och att Ellinor och hennes systrar nu är delägare i det. De vill ordna upp dödsboet och är inte intresserade av att ha hand om ett företag som inte går med vinst, så Ellinor får söka upp mannen som finns bakom namnet Karlssons Konfektyr och ställa ett ultimatum. Antingen måste firman växla upp produktionen och börja gå med vinst, eller så kommer systrarna kräva att företaget läggs ner.

Men mötet med Micke Karlsson blir inte alls som Ellinor hade tänkt sig. Han visar sig vara traditionell och envis, men också väldigt, väldigt attraktiv. Det blir inte lätt för Ellinor att förhålla sig affärsmässig i hans närhet. Ellinor börjar sakta förstå att Mickes envishet inte bara är just det utan för att han ser andra värden i livet än att bara tjäna pengar. Han å sin sida kanske, kanske måste erkänna att alla Ellinors idéer inte är helt tokiga.

Ni förstår ju vartåt det hela bär av efter sedvanliga missförstånd och förvecklingar, men det förutsägbara spelar som så ofta mindre roll i den här genren när mysfaktorn är hög.

Två hjärtans karameller
Författare: Sofia Fritzson
Förlag: Lavender Lit (2019)
ISBN: 9789187879623
Du hittar den på t.ex. BokusAdlibris eller i din lokala bokhandel.2 kommentarer: