söndag 8 december 2019

Lucka 8 i feel good-julkalendern: Dan före dan


Dan före dan av Felicia Welander är en julromance  där vi får möta Sigrid som älskar julen så mycket att hon till om med gjort det till sitt jobb. Hon skriver sin avhandling om vintertraditioner och åker hem till sin familj för att fira en riktigt klassisk jul. Hon hat tidigare sagt att hon inte skulle hinna hem till jul, men hon ser fram emot att överraska sin familj och sin bästa vän Nina. Överraskningen bli inte riktigt som hon har tänkt sig när det visar sig att inte i hennes familj har tänkt fira jul i stugan i Hälsingland som de alltid har gjort. Sigrids mamma har till och med bokat en resa till Gran Canaria.
Signes hopp står nu till vännen Nina och hennes fru, men de är fullt upptagna med annat och till Sigrids förtvivlan har Nina allt mindre tid att ses.

Fast besluten att hitta någon att fira jul med, börjar Sigrid Internetdejta, med den enda målet att hitta någon som vill följa med henne till stugan över julhelgen. Dejtingen går föga förvånade inte särskilt bra den heller och tiden börjar rinna ut för Sigrid, med bara några få dagar kvar till jul.

Jag är helt för underhållningsläsning och kan tycka att feelgood-böcker kan få vara tramsiga, men jag tror att de ändå måste hålla sig på rätt sida någon slags gräns vad gäller tramsigheten för den här berättelsen blir faktiskt mest konstig. Att Sigrid desperat försöker hålla fast vid traditionen med att fira jul i stugan har iofs sin förklaring, men att hon vill tillbringa julhelgen ensam i en stuga med någon hon knappt känner är ju verkligen desperat och kanske inte så trovärdigt, eller?
Dessutom blir boken lätt stolpig på sina ställen när författaren låter Sigrid hålla små miniföreläsningar om jultraditioner stup i kvarten. Nej, jag är ledsen - den här boken var inte alls min kopp te.

Dan före dan
Författare: Felicia Welander
Förlag:  Lavender Lit (2019)
ISBN: 9789187879593
Du hittar den t.ex. hos BokusAdlibris eller i din lokala bokhandel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar