måndag 9 december 2019

Lucka 9 i feel good-julkalendern: Det kommer aldrig vara över för mig

Rec.ex. från Harper Collins - tack!
Jag gillar Mhairi McFarlane väldigt mycket. Jag har haft turen att träffa henne på bokmässan och hon är verkligen en härlig person. Ja, och så skriver hon väldigt bra böcker också. Smarta chic lit-böcker med humor och svärta som ofta är slukläsningsmaterial. Så även denna som jag läste redan i våras, men inte kommit mig för att blogga om.

I Det kommer aldrig vara över för mig har Georgina Horspool en riktigt, riktigt dålig vecka. Hon får sparken från sitt jobb (som i och för är rätt uselt) och när hon kommer hem så kommer hon på sin pojkvän med att vara otrogen mitt i akten så att säga.

Hon försöker börja om och hittar ett nytt jobb, bara för att upptäcka att hennes nya chef är hennes gamla ungdomskärlek Lucas. Georgina känner att de gamla känslorna spritter till, men Lucas verkar till hennes förvåning inte komma ihåg henne överhuvud taget. Hennes självkänsla blir inte så lite stukad, hon trodde att det de hade tillsammans var mer än så. Georgina kan verkar vara en tuff person, men i bakgrunden finns en osäkerhet som följt henne sedan tidigt ålder. I den här boken försöker hon balansera jobbet och sin påstridiga expojkvän samtidigt som hon försöker hitta en ny slags relation till Lucas. Berättelsen är full av förvecklingar och missförstånd, men den är också full av charm och värme.

Det här är kanske inte min favorit av Mhairis böcker, men eftersom hon har en hög lägstanivå i den här genren, så blir det ändå ett högt betyg.

Det kommer aldrig vara över för mig
Författare: Mhairi McFarlane
Förlag:  Harper Collins (2019)
ISBN: 9789150941777
Du hittar den på t.ex. hos BokusAdlibris eller i  din lokala bokhandel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar