lördag 21 december 2019

Lucka 21 i feel good-julkalendern: Sprucket läder och svikna löften

Rec.ex. från Historiska Media - tack!

Sprucket läder och svikna löften är den fjärde delen i Ewa Klingbergs serie av fristående berättelser som utspelas i Huskvarna. Jag har tidigare läst Manglade dukar och vikta servetterLånat silver och krossat glas och Vaxade juveler och brända hjärtan.

Böckerna utspelas som sagt i Huskvarna och har en ny person i fokus i varje bok, men karaktärer från de tidigare böckerna dyker upp i varandras berättelser. Den här boken handlar om Lollo som har en nagelsalong i Huskvarna. Hon är förtjust i 50-talskläder och läckra veteranbilar. Hon köper sig en rosa Cadillac som tröst efter  uppbrottet från en relation. Gömd i bilens läderklädsel gör hon ett fynd som gör att hon (och vi läsare) får lära känna Lydia som levde i Huskvarna på 1800-talet. För precis som i de tidigare delarna i serien växlar berättelsen mellan nutid och dåtid och så småningom förstår man att historierna har ett samband.
Jag gillar som ofta den historiska delen väldigt mycket, men Lollos berättelse är också trevlig att följa. Ewa Klingberg har hittat ett koncept och en miljö som hon verkar trivas med och det märks också för läsaren. Läsningen flyter lätt och man vet alltid att författaren levererar en habil och trivsam berättelse.

Sprucket läder och svikna löften
Författare: Ewa Klingberg
Förlag: Historiska Media (2019)
ISBN: 9789175458182
Finns t.ex. hos BokusAdlibris eller i din lokala bokhandel.


1 kommentar:

  1. Brukar lyssna på hennes böcker och gillar dem verkligen. I Huskvarnaserien håller jag med om att de historiska delarna oftast är de mest intressanta, medan nutiden är mer feelgoodcharmig.

    SvaraRadera