torsdag 5 december 2019

Lucka 5 i feel good-julkalendern: Drömmen runt hörnet


Lucy Dillon är ett säkert feelgood-kort och Drömmen runt hörnet är inget undantag.

Den har ett klassiskt "återvända till hemstaden"-upplägg och i de här fallet är det huvudpersonen Lorna som återvänder till den lilla staden Longhampton med en ärv hund i släptåg och med en längtan efter att få ordning på sitt liv. Hon tar över stadens konstgalleri och försöker blåsa nytt liv i det. Hon inser att hennes hopp ligger i att kunna knyta ett känt namn till galleriet för att det ska få uppmärksamhet och hon börjar uppvakta stadens berömda med skygga konstnär Joyce för att övertala henne att ställa ut på galleriet.

I bakgrunden finns Lornas stora saknas efter sin mamma och en sorg över att hon och hennes familj inte står varandra så nära längre. Arbetet i galleriet och den trevande relationen till Joyce får Lorna att leva upp och runt omkring henne i staden finns människor - och hundar såklart, alltid hundar i Dillons böcker - som hon börjar tycka om och fästa sig vid. Kanske är småstadslivet inte så tokigt trots allt?

Jag tror att jag har skrivit det förut om författarens böcker, men jag gillar dem för att de är förutsägbara utan att bli tråkiga och gulliga utan att bli för sliskiga.

Drömmen runt hörnet
Författare: Lucy Dillon
Förlag: Bokförlaget Forum (2019)
ISBN: 9789137155104
Du hittar den t.ex. hos BokusAdlibris eller i din lokala bokhandel.


4 kommentarer: