söndag 10 juli 2022

Sommarlovsboktips 29: Kärlek på Hedgehog Hollow

Det slog mig att den här boken som jag läste ut i torsdags också passar in på veckans tema (djur i titel), så här kommer ett bonustips.

Kärlek på Hedgehog Hollow av Jessica Redland är en söt berättelse om kärlek, komplicerade relationer och om igelkottar.

Samanthas stora kärlek gifter sig med hennes kusin och eftersom kusinen också är hennes bästa vän tvingas hon bevittnas det hela från första parkett som brudtärna.

När en familjekonflikt uppstår i samband med bröllopet bestämmer sig Sam för att flytta för att komma undan grälet. Hon har hittat jobb på annan ort där hon också lär känna Thomas, en äldre vresig man som har sörjt sin hustru Gwendolyn i tjugo år. Hennes dröm var att öppna ett räddningscenter för igelkottar på gården som fått namnet Hedgehog Hollow. Efter hennes död lät Thomas gården och drömmen förfalla.

Sam, får oväntat möjligheten att hjälpa till att göra verklighet av Thomas och Gwendolyns dröm och tar sig an uppdraget med stor entusiasm och får så småningom hjälp av den lite tvära (men mycket stilige) veterinären i byn.

En ganska klassisk feelgoodroman, med lite svärta i form av sorg och familjekonflikter, där vare sig slutet eller kärleksintresset är särskilt svårt att gissa sig till. Kanske också några lite väl osannolika sammanträffanden och slutsatser, men på det stora hela en mysig och hjärtevärmande bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar