måndag 11 juli 2022

Sommarlovsboktips 30: Efter regn

Sommarlovsboktipsen går in på sin femte vecka och temat för den blir "väder och vatten".

Först ut är Efter regn av Lucy Dillon. Författaren är ett säkert kort om man vill läsa brittisk landsbygdsfeelgood där hundar får ta stor plats i berättelsen.

Den här boken handlar om Tara som är terapeut och har fått i uppdrag att återställa samhällsandan i Longhampton efter att en stor översvämning drabbat orten. Hon gör sitt bästa, men om man ska döma efter hennes eget liv som är ganska trassligt, kanske hon inte är bäst lämpad att ordna upp saker och ting.

Dessutom har de fått ett tillskott på hälsocentret där hon arbetar. David är specialiserad på att behandla husdjur och ryktet säger att han kan läsa djurens tankar. Tara är inte på humör för att hantera någon stjärnrådgivare utan vill koncentrera sig på sitt jobb.

En lite annorlunda Dillon den här gången, för jag kan inte minnas att hon lagt in något lite "andligt" (eller vad man ska säga) i sina böcker tidigare. Just den biten med att kunna läsa husdjurens tankar tycker jag kanske är lite tramsig, men i övrigt är det en mysig läsning om relationer och förvecklingar som (så klart) får ett lyckligt slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar