fredag 15 juli 2022

Sommarlovsboktips 34: Träskkungens dotter

Helena växer upp i en isolerad del av Michigan. Hennes pappa lär henne att spåra, jaga, fiska och hitta ätliga växter - allt om hur man överlever i den ogästvänliga träskmarken. Helena beundrar sin pappa oerhört mycket och har en mindre bra relation till mamman som är underkuvad och tyst.

När Helena är tolv år avslöjads en brutal sanning om hennes föräldrar. Hennes mamma var bara 14år gammal när hon blev bortrövad av Helenas pappa och kvarhållen i huset i träskmarken. Det blir svårt för Helena att hantera att hon kommit till ur våld och tvång och det ändrar naturligtvis fullständigt hur hon ser på sin pappa. När hon, som är den som känner sin pappa och träsket bäst, hjälper till att få honom infångad och fängslad tror hon att allt är över.

Femton år senare får hon veta att pappan rymt ur högsäkerhetsfängelset. Ska hon återvända till träsket och försöka hitta honom igen - och vad händer om han hittar henne först?

Träskkungens dotter av Karen Dionne är en otäck och spännande thriller online annorlunda miljö. Helt klart en bladvändare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar