lördag 23 juli 2022

Sommarlovsboktips 42: Vi som blommar sent

Louise Miller är författare till boken Vägen till Sugar Maple Inn som utspelas i den lilla staden Guthrie i Vermont. Hon placerar handlingen i Vi som blommar sent i samma stad, men nu är huvudpersonen Nora som driver stadens diner. Efter skilsmässan har hon inte brytt sig om att söka efter kärlek utan trivs med att servera äppelmunkar till Guthries invånare.
 
När stadens grand old lady Peggy dör, får Nora till sin förvåning veta att Peggy testamenterat sitt stora hus och tillhörande trädgård till Nora och hennes syster Kit.
Snart blir systrarna uppvaktade av ett storföretag som vill köpa marken och bygga ett enormt köpcenter. Storföretagets planer delar staden i två delar - de som hoppas på arbetstillfällen och de som är rädda för att de lokala verksamheterna ska slås ut.

Företagets representant Eliott är både stilig och charmig och tillbringar allt mer tid på Noras diner. Kanske är han intresserad av mer än bara hennes mark …

Det här är en charmig berättelse om en småstad och dess invånare och om att våga följa sitt hjärta både i affärer och kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar