söndag 10 december 2023

Lucka 10 i feelgood-julkalendern: Jul i den lilla bokhandeln

Ett julvackert Edinburgh och en bokhandel som behöver räddas - kan det bli ett bättre upplägg för en julroman!

När Carmen blir av med jobbet blir hon tvungen att flytta hem till sin superlyckade syster Sophie, hennes man och tre små barn. Sophie har också hittat ett jobb åt henne över jul. Carmen har alltid känt sig underlägsen sin syster och är inte överlycklig över att känna sig som ett välgörenhetsfall, men inser att hon inte har något val.

Den märklige mannen som äger bokhandeln verkar märkligt ovillig att sälja sina böcker och någon städning har han helt uppenbarligen inte ägnat sig åt på många år. Carmen får ett styvt jobb med att röja upp i bokhandeln och hitta böcker som ägaren kan stå ut med att skiljas från. Huset som bokhandeln ligger i visar sig var en skattkista och snart är bokhandelns skyltfönster fantasifullt julpyntat med en antik tågbana och vackra utgåvor av julklassiker.

Carmen gör sitt bästa för att locka kunder till butiken och gör försök med både sagostunder för barn och författarsigneringar. Allt går inte smidigt, men sakta ökar antalet kunder och bokhandeln börjar dra in pengar.

Förutom bestyret med bokhandeln jobbar Carmen på att vänja sig vid att vara inneboende hos sin syster och mer närvarande moster. Dessutom dyker det upp inte mindre än två kärleksintressen i hennes liv.

Det händer egentligen inte något oväntat i Jenny Colgans Jul i den lilla bokhandeln, men miljön och människorna är underbara och julstämningen är på topp i denna lilla julpärla.

1 kommentar: