tisdag 26 december 2023

Utloggad

Utloggad av Lilly Emme är den första delen i serien "Skrivsystrar".

Kate och tre väninnor från universitetet i Hull bildade under utbildningen pakten "Skrivsystrar" och svor på att ingen fick ge upp sitt skrivande förrän alla var utgivna författare.

Nu har vännerna sina böcker ute, men Kate har fortfarande bara fått refuseringsbrev. Efter en fadäs med ett mejl och alltför många timmar av avundsjukt scrollande på vännernas sociala medier bestämmer sig Kate för att logga ut helt från den digitala världen. Kanske kan hon då äntligen få tid att tänka över vad hon verkligen vill satsa på här i livet.

Det uppstår såklart en del dråpliga händelser i samband med Kates detox från sociala medier och sin smartphone. Jag förstår att jag ska tycka att det här är en rolig bok, men jag har nog inte rätt slags (eller ingen?) humor. Jag tycker mest det är pinsamt och jobbigt med alla missförstånd, bristande kommunikation och klumpigheter.

Men värt ändå att tänka på hur mycket tid vi lägger på sociala medier och vad det gör med vår uppfattning om vad som är ett lyckligt och framgångsrikt liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar