fredag 1 december 2023

Lucka 1 i feelgood-julkalendern: Nytt liv i Applemore House

Bakom första luckan i årets #feelgoodjulkalender2023 finns boken "Nytt liv i Applemore House" av Rachel Lucas.

Rilla åker till Applemore Cottage i Skottland för att tömma sin bortgångne fars stuga. Det var 17 år sedan hon var i stugan, men hon och hennes syster tillbringade sin barndoms somrar där och platsen är full av fina minnen. Hon ska inte stanna länge, bara städa ur stugan och sen fortsätta med att resa runt i världen. Men hon får svårare att slita sig än hon hade trott och hon blir särskilt glad över att återuppta bekantskapen med sina barndomsvänner - de tre systrarna Fraser och deras stilige storebror.

Samtidigt återvänder Lachlan Fraser till familjens gods Applemore House. Den en gång ståtliga fastigheten har förfallit och arvsskatten efter fadern är en oöverstiglig utgift. Lachlan ser inget annat val än att sälja godset, och helst vill han få det överstökat och återvända till sitt företag i Edinburgh. Men först måste han fixa upp huset lite för att kunna få ett bra pris - och han måste lista ut vad ska han säga till sina systrar …

För mig var det här ett riktigt litet lyckopiller till bok. Den är kanske på många sätt en ganska klassisk feelgoodroman, med förvecklingar och missförstånd. Här finns aldrig glömd kärlek, personer som motvilligt återvänder hem och flera olika varianter på att hitta sig själv. Inga obekanta element i genren, men miljön är så mysig och boken är fylld av varmhjärtade personporträtt. Dessutom hundar - och en lagom dos julmys. Perfekt att inleda julläsningssäsongen med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar