torsdag 7 december 2023

Lucka 7 i feelgood-julkalendern: Outsäglig sorg och saknad

I boken "Outsäglig sorg och saknad" av Emma Gustafsson hyr deckarförfattaren Janne en liten stuga i Närke för att komma bort från en stor förlust och för att förhoppningsvis kunna börja skriva igen. Han ser fram emot att få vara helt ifred.

Fia, som hyr ut stugan, var inte helt ärlig med stugans avskildhet eftersom hon och dotter Lo bor i ladan som ligger på tomten intill. Fia försöker få sitt och sin kompanjons snickeri att börja gå med vinst. Hon ser sin chans att tjäna lite pengar på att hyra ut sin stuga, men har ingen möjlighet att resa bort med dottern över sommaren.

Lo är inte alltid så bra på att lämna hyresgästen ifred utan vandrar över till Janne ganska ofta. Men han blir kanske inte så störd av Lo som Fia befarar. Kanske är hennes - och Fias - sällskap precis det han behöver för att kunna gå vidare och komma ur sin sorg.

En roman om relationer, oväntade känslor och om att kunna gå vidare i livet. Kanske något övertydligt, och onödigt, fokus på klasskillnaden mellan Janne och Fia, men annars fint berättad om sorg och nystart. Och en härligt somrig miljö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar