lördag 16 december 2023

Lucka 16 i feelgood-julkalendern: Jul vid världens ände

Laurels lugna liv med frilansjobb och katt förändrad rejält när hennes syster Abby checkar in på rehab och ber Laurel att ta hand om hennes 14-åriga son Zack. Systrarna har inte haft mycket kontakt de senaste åren, så sist Laurel träffade Zack var han en gullig liten pojke och nu är han en gänglig tonåring som inte säger många ord, men som är väldigt tydlig med att han inte uppskattar sin mosters försök till omsorg.

Efter en incident på Zacks skola bestämmer sig Laurel för att de ska byta miljö och hon tar med Zack till en stuga belägen på Orkneyöarna utanför Skottlands kust där de ska vi över jul och nyår. Laurel har själv många fina minnen från stugan där hon och Abby tillbringade många somrar. Väl framme inser Laurel att hennes minnen nog varit lite för rosenskimrande, för stugan är inte alls lika mysig som hon minns utan tvärtom ganska ruffig. Dessutom är det stor skillnad på att vara i stugan på sommaren jämfört med mitt i den skotska vintern, med en lynnig värmekamin.

Men de har tur och får hjälp med praktiska saker av grannen Archie. Han är en tvär och lufsig fårbonde, men det visar sig såklart att han har ett hjärta av guld. Laurel upptäcker dessutom att det bakom de slitna arbetskläderna döljer sig en attraktiv man.

Vägen fram till att nå Zack är lång, men Laurel bestämmer sig för att ge honom den bästa jul han någonsin haft.

Jul vid världens ände av Kate Hewitt är en romantisk bok med massor av julstämning. Det är också en bok om familjeband och om att våga. Mysig läsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar