söndag 24 december 2023

Lucka 24 i feelgood-kalendern: Salta tårar och söta bullar

Sista luckan ut i årets #feelgoodjulkalender2023 är en riktig julkaramell i dubbel bemärkelse. I Salta tårar och söta bullar av Sofia Fritzon möter vi personerna från serien om systrarna Ljung och deras fudge-kokeri igen, men i den här boken är de lite mer i utkanten av handlingen. Istället är det Vendela som är huvudpersonen. Hon får sitt hjärta krossat och blir av med jobbet precis innan jul när hon upptäcker att hennes sambo har en affär med deras gemensamma chef. Hon åker hem till sina föräldrar för att slicka sina sår. I vanliga fall älskar Vendela julen, men har hon svårt att komma i rätt stämning hemma i sitt gamla flickrum.

Hon stöter på Allis Ljung som erbjuder henne extrajobb i fudge-butiken där de behöver hjälp i julrushen. Hon lär också känna Kian som är änkling sedan hans fru gick bort i cancer och som nu försöker sitt bästa för att ge sina två döttrar en fin jul, precis som deras mamma hade velat ha det.

Vendela blir först förtjust i Kians flickor Emmy och Amanda och hjälper gärna till att julpynta och baka, men så småningom märker hon att hon gärna tillbringar tid ensam med Kian också. Men frågan är om någon av dem är redo för en ny relation?

Kärlekshistorien utspelas mot en bakgrund full av julpynt, lussebullar, granar och goda grannar, så julkänslan är maxad. Sött och juligt alltså - mysig läsning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar