tisdag 26 december 2023

Tant Gredelins vintage

Från att ha levt ett glamoröst liv som fotograf med en fin våning på Östermalm finner sig Vivi nu i förorten, utan pengar och utan kindpussande väninnor att mingla med.
För att muntra upp sig själv på sin födelsedag köper hon ett vackert vintagelinne i silke i en liten secondhandbutik. Men till hennes besvikelse är linnet för henne och hon säljer det istället på Tradera. En väldigt lyckosam budgivning väcker en idé hos Vivi. Kanske kan det här vara hennes nya chans - att leta fram skatter bland secondhandkläder och sälja vidare.

Att starta på nytt vid 50+ är inte lätt, men Vivi träffar vänner som hjälper henne att göra sin dröm till verklighet.

Tant Gredelins vintage av Anna Lena Stålnacke är på många sätt mysig läsning om att börja om på nytt i mogen ålder, men mitt betyg dras ner rejält av att huvudpersonen upprepade gånger hänvisar till sig själv som fet och att det helt uppenbart är något väldigt dåligt (sedan får man veta i boken att hon har storlek 40/42). Speciellt då mycket annat i boken är väldigt tillåtande. Man får vara trans, invandrare, gammal osv - men ve den som är tjock! Sådant gör mig både ledsen och trött.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar