fredag 2 december 2022

Bokdrömmar i juletid

Idag har jag läst klart säsongens första julroman. Det blev Bokdrömmar i juletid av Ann-Charlotte Persson.

Den har ett klassiskt upplägg med en huvudperson som återvänder till hemorten efter ett uppbrott och efter lite svårigheter upptäcker vad hen egentligen vill. Men inget ont i det - det kan fungera väldigt bra och kan vara väldigt trivsamt. Om det funkar i den här boken? Absolut!
Lovisas fästman är otrogen mot henne med hennes bästa väninna. Hon flyr Stockholm och flyttar in i en liten, mysig lägenhet i Gränna. Men det nya jobbet på biblioteket i Huskvarna blir inte alls så bra som hon har tänkt sig utan hon blir utfrusen av kollegorna. Hon tröstar sig genom att fika med sin kloka mormor och genom att köpa böcker på den fina gamla bokhandeln i Gränna. Hon tycker också om att fördjupa sig i sitt skrivande och hoppas att en dag få sitt romance-manus utgivet.
 
Lite romantiska intressen finns ju också såklart - den positiva bokhandlaren Leo och den stilige fredagsbesökaren på biblioteket - men Lovisa är osäker på om är redo för kärlek igen. Dessutom får hon fullt upp med diverse familjebestyr och förberedelser inför julen.

En söt liten bok med ganska mycket julkänsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar