lördag 17 december 2022

Lucka 17 i feelgood-julkalender: Juli enligt Julia

Nu när det är iskallt ute bjuder jag på ett riktigt somrigt boktips. För den som har läst charmiga Julen enligt Julia av Kristin Emilsson är den andra boken Juli enligt Julia ett självklart val.

Här kan man drömma sig bort till ett soligt Gotland där Julia och Petter ska tillbringa sina fyra semesterveckor tillsammans för första gången som ett par.

Julia är egentligen inte alls sugen på att vara fast i en sommarstuga med dålig mobiltäckning på semestern. Hon vill helst vara hemma i Stockholm och njuta av sommaren på uteserveringar. Men Petter får låna en stuga av sin chef och övertalar Julia att det blir romantiskt att återvända till Gotland där de ju träffades. Till en början verkar det trevlig. Stugan är modern och fräsch, men Petter glömde att säga att stugan ligger på chefens tomt och hon visar ett intresse för Petter som verkar mer än kollegialt …

Parallellt följer berättelsen Petter exfru och hennes nya kärlek som kämpar för att få sin dröm om ett gårdscafé förverkligat, men där den nya grannens planer för sin gård verkar sätta käppar i hjulen.

Det är Gotland och det är härligt somrigt. Det är förvecklingar och missförstånd, men också humor och en massa kärlek. Riktig feelgood-läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar