lördag 10 december 2022

Lucka 10 i feelgood-julkalendern: Mad About You

I dagens lucka gömmer sig en bok av en författare som är en stor feelgood-favorit hos mig. Hon skriver smarta och romantiska böcker, ofta med ett svart stråk i botten och samtidigt otroligt roliga.

I Mad About You bjuder Mhairi McFarlane på historien om Harriet - en bröllopsfotograf som inte tror på äktenskapet, men när brudgummen på det bröllop hon har i uppdrag att fotografera smiter från bruden precis innan vigselceremonin tycker till och med hon att det är väl magstarkt.

Men när hennes egen pojkvän friar inför hela sin familj får hon panik, gör slut och flyttar ut ur lägenheten.

Hon måste hitta ett nytt ställe att bo på och hyr ett rum hos Cal. Hennes nya hyresvärd visar sig vara brudgummen som smet från bröllopet. Harriet och Cal driver varandra till vansinne still att börja med, men när Cal hjälper Harriet att hantera inte bara en utan två av hennes expojkvänner, varav den ena verkar göra allt för att förstöra hennes karriär genom att sprida ondsinta rykten om henne, börjar en vänskap utvecklas mellan de båda och snart djupnar känslorna till något mer.

Men boken handlar egentligen inte om att bli kär och hitta den rätte, utan om att komma vidare efter osunda och nedbrytande relationer och återfå sin självkänsla. En av den finare relationen i boken är den mellan Harriet och hennes bästa vän.

Än en gång levererar Mhairi en riktig fullträff!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar