torsdag 8 december 2022

Lucka 8 i Feelgood-julkalendern: Havsvikens bokcafé

Dagens lucka innehåller en feelgoodroman som visserligen innehåller massor av mys, men som också tar upp det tunga ämnet ofrivillig barnlöshet.

I "Havsvikens bokcafé" av Caroline Hurtig har huvudpersonen Luna efter många, långa år av försök, förlorat allt hopp om att kunna bli gravid. Samtidigt lämnar hennes man henne. Förkrossad och övergiven köper Luna impulsivt en bokhandel i den lilla orten Havsvik.
Hon hoppas på att kunna bota sin hjärtesorg med böcker och choklad och börjar det omfattande arbetet med att rusta upp bokhandeln och komplettera verksamheten med en cafédel. Hon lär känna ny vänner i Havsvik och bokcaféet blir snabbt en uppskattad plats både av ortsinnevånarna och turisterna.

Lunas livssorg gnager dock i henne och hindrar henne från att våga lita på kärleken igen.

Jag hade lite svårt för språket i den här boken till att börja med - det kändes överlastat och krångligt - men sedan drogs jag in i Lunas berättelse och det blev en härlig läsning. Jag tyckte mycket om skildringarna av de olika nya vänskapsförhållandena och Lunas bokcafé vill jag helst flytta in i på direkten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar