fredag 2 december 2022

Lucka 2 i feelgood-julkalendern: Kan innehålla spår av Tommy Roos


Jag hade inga som helst förväntningar när jag av en slump började läsa Kan innehålla spår av Tommy Roos av Cecilia Klang.

Den beskrivs i baksidestexten som "en powerballad i romanform" och det är ett härligt sätt att beskriva berättelsen om den avdankade pudelrockstjärnan Tommy. Livet nu är inte så rockigt - han jobbar i fabrik, bor i villa, är gift med sin ungdomskärlek Martina - men Tommy är nöjd. Han trivs bra i den lilla bruksorten där han växte upp och tycker det mesta flyter på.
Men när Martina berättar att hon vill skiljas samtidig som beskedet kommer att fabriken ska flytta verksamheten till Baltikum ställs hela hans liv på ända. Han famlar efter fast mark och längtar efter att allt ska vara "som vanligt", men inser att han måste kämpa - både för sitt jobb och för Martina. Tommy får oväntad (och ganska burdus) hjälp av en internationellt känd operasångerska.

Jag blev riktigt glad av den här boken som, även om den också innehåller en hel del allvar, gav en lite oväntad och härlig feelgood-upplevelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar