måndag 21 december 2020

Lucka 21 i feelgood-julkalendern: Julen enligt Julia

Julen enligt Julia av Kristin Emilsson är en mysig julroman som innehåller snö, julpynt, ett pittoreskt Visby, en katt, två ofrivilliga lägenhetskompisar, missförstånd och förvecklingar - och kärlek förstås!

Julia avskyr julen och tar chansen att fly undan det traditionsenliga firandet med familjen när hon får möjlighet att låna en lägenhet i Visby över helgen. Hon måste för all del mata en katt också.
Petter blir förtvivlad när hans exfru tar med deras dotter till sitt barndomshem på Gotland över julen. Det enda han vill är att få fira jul med sin dotter. Ja, och kanske vinna tillbaka sin fru. Så när han får möjlighet att vara kattvakt i Visby över julen bokar han en biljett på båten direkt.

Ja, det är kanske inte så svårt att räkna ut att Julia och Petter har fått låna samma lägenhet och ska passa samma katt. Det är kanske inte heller så svårt att räkna ut hur det hela slutar, men vägen dit är ganska underhållande läsning. Bra julunderhållning.

Andra som bloggar om boken: Enligt O och Och dagarna går

Julen enligt Julia
Författare: Kristin Emilsson
Förlag: Printz Publishing (2020)



1 kommentar:

  1. Det hör ju lite till genren att det ska vara rejält förutsägbart. Är lite nyfiken på den här boken. Har läst en annan av henne som jag verkligen gillade tonen i.

    SvaraRadera