lördag 12 december 2020

Lucka 12 i feelgood-julkalendern: StrandläsningDet här var sommarens kanske mysigaste läsning. Boken med det somriga namnet Strandläsning är skriven av Emily Henry och handlar om två författare som sökt sig till varsitt strandhus över sommaren för att skriva sin nästa roman. Det är det ena det har gemensamt, det andra är att de båda har skrivkramp. I övrig är de väldigt olika. January skriver lättsam romance och Augustus tunga höglitterära romaner.

Till en början är det frostigt mellan de båda författarkollegorna, som har stött på varandra tidigare visar det sig, men det slutar med att de utmanar varandra att skriva en bok i den andra personens genre.

Här finns allt man behöver i en feelgoodroman. Miljön i boken är riktigt härlig. Den söta småstaden vid kusten har ett mysigt persongalleri, en story som är intressant på riktigt och ett par som har massor av kemi. Det är charmigt och rappt, ja, och romantiskt såklart. Här finns också en allvarligare ton i händelser i huvudpersonernas liv och jag tycker också mycket om diskussionerna om litteratur som gör att denna bok till något extra. 

Andra som bloggat om boken: Enligt O, Och dagarna går och Hyllan

Strandläsning
Författare: Emily Henry
Förlag: Lavender Lit (2020)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar