torsdag 24 december 2020

Lucka 24 i feelgood-julkalendern: Löften, kyssar och varm choklad

Jag avslutar feelgood-julkalendern med en riktigt julig bok. Löften, kyssar och varm choklad av Sofia Fritzon utspelas i fjällvärlden dagarna innan jul. Hillevi har åkt dit för att gå på en fest hos sitt ex. Dessvärre blir hon dumpad av sin pojkvän precis innan hon åker och ser inte fram emot att gå på festen utan sällskap. Men hur ska hon hitta en dejt på bara några dagar på en plats där hon inte känner någon?
Som av en slump träffar hon Simon. Hans familj äger stugbyn där hon hyr stuga och han är tillfälligt hemma över jul. Som av en slump vill han gärna också ha sällskap på festen eftersom Hillevis ex är sambo med Simons ex.
Så de låtsas vara ett par, men för att verka trovärdiga låtsas de även vara ett par inför Simons familj. Efter några dagars umgänge med julmys, pepparkaksbak och många koppar varm choklad börjar känslor växa fram mellan dem, men ingen av dem vågar erkänna det för varandra. Dagen efter festen ska Hillevi resa hem och efter jul ska Simon återvända till sitt liv i en helt annan stad.

Ja, ni förstår - klassiskt upplägg med missförstånd och kommunikationsproblem, kryddat med julmys i stora lass. Läsaren vet precis hur det ska sluta, men det gör ingenting. Lättsamt, snabbläst och trevligt!

En fristående fortsättning på Två hjärtans karameller.

Andra som bloggat om boken: Hyllan och Nilmas bokhylla.

Löften, kyssar och varm choklad
Författare: Sofia Fritzon
Förlag: Lavender Lit (2020)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar