torsdag 10 december 2020

Lucka 10 i feelgood-julkalendern: Juni, juli och halva augusti


Medan alla flöden fylls av julböcker, bloggar jag om somrig feelgood. Kanske är det precis det man behöver när soltimmarna är så få som de är nu.

Juni, juli och halva augusti av Marie-Louise Marc utspelas under sommarmånaderna i den lilla jämtländska byn Storsjöhöjden. Dit åker Hanna på sin semester för att hjälpa sin mormor som skadat sig. När hon var yngre tillbringade hon alltid hela somrarna i Storsjöhöjden och där upplevde hon sin största kärlek och sin största hjärtesorg.

Kvar i byn finns hennes "gamla" kärlek Mattias. Nu är han getbonde och pappa till en 9-årig flicka som Hanna blir god vän med. Hanna och Mattias upptäcker snart att de gamla känslorna finns kvar och de bestämmer sig för att inleda en lättsam sommar-romans. Hanna ska ändå tillbaka till sitt liv i Stockholm i mitten av augusti.

En allvarlig olycka slår sönder sommaridyllen och Hanna får anledning att verkligen känna efter vad hon känner och var hon egentligen här hemma.

Det här är en ganska klassisk "hemvändar"-feelgood med alla ingredienser som de brukar innehålla, men också med ett lite svartare stråk i det gulliga. Jag tyckte mycket om att lära känna Hanna, Mattias, hans dotter Felicia och människorna i Storsjöhöjden. Miljöerna var också väldigt fina och den passade extra bra att läsa för att jag just då befann mig på semester i Jämtland.

Andra som bloggat om boken: Lottens bokblogg, Johannas deckarhörna och Bokprataren.

Jag har tidigare läst Bettys värld och Bettys val av samma författare


Juni, juli och halva augusti
Författare: Marie-Louise Marc
Förlag: Printz Publishing (2020)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar