söndag 20 december 2020

Lucka 20 i feelgood-julkalendern: En avlägsen kust


 En avlägsen kust av Jenny Colgan är en kortroman där läsaren känner igen både miljön och karaktärer från böckerna om den lilla ön i havet. Men den här gången är det inte Flora hennes restaurang som är i fokus utan läraren i öns skola, Lorna, och den nyinflyttade läkaren Saif och hans söner. De har flytt undan krigets fasor i Syrien och kommer till ön Mure för att börja ett nytt liv. Den nya läkaren är efterlängtad eftersom det är svårt att rekrytera nya personer till den avlägsna ön, men kanske är det stillsamma livet där precis vad de behöver.

Lorna blir attraherad av honom på en gång, men vet att han sörjer sin hustru som kom ifrån familjen under kriget och som de inte har hört något av sedan dess.

Har man läst Colgans böcker tidigare så känner man väl igen sig. Jag gillar särskilt miljön på ön, men det karga landskapet och de ruffa men vänliga människorna. Historien om Lorna och Saif känner man till om man läst de tidigare böckerna, men här får man lära känna dem lite mer på djupet. Ett kanske inte helt nödvändigt tillskott i bokserien, men trivsam läsning ändå.

Andra som bloggat om boken: Och dagarna går och What You Readin?

Jag har tidigare läst och bloggar om: Sommar på den lilla ön i havetTillbaka på den lilla ön i havet och Julafton på den lilla ön i havet.


En avlägsen kust
Författare: Jenny Colgan
Förlag: Norstedts (2020)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar