tisdag 15 december 2020

Lucka 14 i feelgood-julkalendern: Kalla, vita vinternätter

I den tredje delen i Christoffer Holsts serie om kriminalreportern Cilla Storm åken hon till Idre för att fira jul med vännerna Zacke, Jonathan och sin nyfunna väninna Rosie i en liten mysig fjällstuga.

Redan första dagen råkar Rosie nästan bokstavligen snubbla över en död pojke. Till en början tyder inget på att den unge killen omkommit i något annat än en olycka, men lita på att en kriminalreporter och en pensionerad polis (Rosie) inte låter det stanna vid det, utan de tar såklart saken i egna händer. Det är något som inte stämmer med den förmögna familj där den döde har arbetat som personlig assistent åt den kroniskt sjuke sonen.

Men en kriminalroman kan väl inte vara feelgood? Jo, men det kan den i Christoffer Holsts tappning. Kalla, vita vinternätter är det kanske ännu mer än de tidigare delarna i serien för här får julmys, skidbackar fulla av gnistrande snö och massor av god mat och dryck rejält med plats. Till och med lite romantik får plats och kanske kommer själva mysteriet lite i skymundan. Men det gör inte så mycket när helheten och läsupplevelsen blir så här mysig.

Andra som bloggat om boken: Läsa & LyssnaMalins bokblogg och Mysterierna.

Kalla, vita vinternätter
Författare: Christoffer Holst
Förlag: Loveread by Forum (2020)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar