tisdag 1 december 2020

Lucka 1 i feelgood-julkalendern: Minns oss som nu


 Jag börjar årets feelgood-kalender med Anna Lönnqvists fina bok Minns oss som nu. I den får vi träffa Thea som återvänder till Sunnanby för att städa ur och sälja sin mammas mosters hus. Hon vill få det ur världen så snabbt som möjligt för att sedan kunna återvända till sitt liv på Nya Zeeland och blomsterbutiken hon driver där.

Kontrasterna från det somriga Nya Zeeland och det julpyntade Sunnanby blir stor och hon upptäcker saker i huset som gör henne nyfiken på att få veta mer om sin släktning. Det tar längre tid än hon trott att göra iordning huset för försäljning än hon hade tänkt och samtidigt börjar hennes egna förflutna komma ikapp henne. Dessutom träffar hon den spännande fotografen Tim, men han verkar också ha saker som tynger honom.

Ja, som ni förstår är upplägget ganska klassiskt och inte helt oförutsägbart, men författaren lyckas hålla berättelsen fräsch. Boken är välskriven och Anna Lönnqvist beskriver sina karaktärer med mycket värme. Miljön i Sunnanby gör också mycket till och det gör romanen till en fin läsupplevelse som jag tyckte riktigt mycket om.

Jag har tidigare läst och bloggar om Sommaren med Ava och Tills kärleken skiljer oss av samma författare.

Andra som bloggar om boken: Enligt O, Hyllan och Nilmas bokhylla.


Minns oss som nu
Författare: Anna Lönnqvist
Förlag: LB Förlag (2019)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar