onsdag 23 december 2020

Lucka 23 i feelgood-julkalendern: Glasveranda med sjöutsikt

Nora lämnar ett destruktivt förhållande i Stockholm och söker sig till sina barndoms trakter i Leksand. Hon söker tröst hos sin vän Vega och får hyra ett litet torp där hon kan fundera över nästa steg. I brist på andra jobb tar hon ett extrajobb i en matbutik och börjar långsamt hitta en vardag. Hon trivs med lugnet i Leksand och har en granne som verkar lite spännande.
Vi får veta mer om Noras förflutna när de ringer henne från hennes morfars ålderdomshem och säger att han frågar efter henne. En morfar som hon inte haft kontakt med sedan en otäck olycka i hennes barndom.

Miljöerna är idylliska i Glasveranda med sjöutsikt av Hanna Blixt, och relationen mellan Nora och hennes morfar som långsamt läker är fin. Kärleksintresse är ganska uppenbart, men som vanligt i den här genren så gör det inte så mycket. Jag gillar många saker med boken, men det är också en hel del händelser som går väldigt snabbt och som kanske inte är helt logiska. Jag har också en liten aning för språket som inte känns så naturligt. Men med det sagt så var boken snabbläst, underhållande och lagom julmysig.
Glasveranda med sjöutsikt
Författare: Hanna Blixt
Förlag: Historiska Media (2020)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar