söndag 6 december 2020

Lucka 6 i feelgood-julkalendern: Ett oväntat arv


Ett oväntat arv av Sofia Ymén handlar om Madeleine som blivit ansvarig för familjens hästgård efter att hon förlorat sina föräldrar i en bilolycka. Gården, som funnits i släkten i flera generationer, kräver mycket av henne och hennes bror är mest intresserad av att vara ute och tävla med hästarna. För att ställa till det ytterligare visar det sig att Madeleines mormor, som hon och brodern inte haft någon jättebra kontakt med, har sina egna idéer om vad som ska hända med gården.

I ett rop på hjälp skriver hon brev till sina tre gamla barndomsvänner. När de var unga älskade de alla hästar och drömde om att driva en hästgård tillsammans. Nu har många år gått och de lever helt andra liv - kommer det att komma till hennes hjälp?

Man kanske kunna kalla en hästbok för hästtjejer som blivit vuxna, men jag tycker inte att man behöver ha något stort hästintresse för att gilla boken. Gården blir mer en miljö, vilken som helst, och det är familj- och vänskapsrelationer (och så klart ett litet kärleksintresse) som är i fokus. Det finns en del trovärdighetsbrister i boken som t.ex. en total avsaknad av utredning av dödsboet, men den få plus för mysighet.

Jag läste den inför en bokcirkel på Facebook som ordnades av Feelgood-Kollektivet och tyckte att det var trivsam underhållningsläsning, även om den kanske inte är en bok som stannar kvar hos mig jättelänge.

Andra som bloggar om boken: Barnboksbloggen och Hyllan.


Ett oväntat arv
Författare: Sofia Ymén
Förlag: Printz Publishing (2020)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar