fredag 18 december 2020

Lucka 18 i feelgood-julkalendern: Begravningsbyrån Tranan x 2


Det har varit mysigt att följa Ewa Klingbergs romanserie om begravningsbyrån Tranan och nu har de sista två böckerna kommit. I den femte boken Hemligare kan ingen vara börjar Sandra växa in i rollen som delägare i begravningsbyrå även om hon fortfarande har duster med sin moster Majken om hur saker och ting ska skötas. En dag hittar Sandra en mystisk portfölj på kontoret som lockar henne att göra efterforskningar som river upp obehagliga saker i begravningsbyråns historia.

Relationen med Christoffer djupnar, men den är fortfarande inte helt självklar och Sandra funderar på om de är redo att ta nästa steg.


Härlig är framtiden är den avslutande delen i serien och trådarna knyts ihop. Begravningsbyrån går in i en ny fas och Sandras förhållande tar, inte helt oväntade, vändningar. På det hela taget knyter den ihop säcken på ett bra sätt och jag som läsare känner mig nöjd. Jag har tyckt mycket om att följa de här böckerna i den trivsamma småstadsmiljön, människorna och livet på begravningsbyrån - verkligen mysläsning!

Andra som bloggat om Hemligare kan ingen vara: Bokprataren och Boklysten
Andra som bloggat om Härlig är framtiden: Och dagarna går och Villa Freja

Jag har bloggar om de tidigare böckerna i serien: Där rosor faktiskt dörBlott en begravningNu stormar det i dalens famn och I denna ljuva villervalla

Hemligare kan ingen vara och Härlig är framtiden
Författare: Ewa Klingberg
Förlag: Historiska Media (2020) - tack för recensions ex.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar