söndag 13 december 2020

Lucka 13 i feelgood-julkalendern: Renoveringsobjekten

Eli Åhman Owetz skriver böcker som utspelas i det idylliska Roslagen och här finns alltid en kärlek till gamla saker, att vårda och återupptäcka kläder och ting och låta dem få nytt liv. Så också i den här boken - Renoveringsobjekten.
Huvudpersonen Susanne har precis genomgått en skilsmässa och sagt upp sig från sitt jobb på ett arkitektkontor. Istället tackar hon ja till ett frilansuppdrag i den lilla orten Grävlingen.
Att rita om en gammal skofabrik till ett lyxigt konferenshotell är ett drömuppdrag och när hon samtidigt får chansen att flytta in i en lägenhet ovanför byns nedlagda matbutik ger det henne den distans hon behöver till sitt gamla liv i Stockholm.

Det visar sig dock att hon och uppdragsgivaren inte riktigt har samma vision för renoveringen och hon får dessutom reda på att hela den lilla affärsgatan ska rivas och alla hyresgäster vräkas. Hon får lova att inte knysta ett ord om det till någon.
Hon behöver verkligen det här jobbet, men ju mer hon lär känna människor i Grävlingen och blir mer insatt i ortens historia, desto svårare blir det att vara tyst.

En härlig och varm berättelse om människor som ställer upp för varandra och som vill kämpa för det som är deras. Här finns massor av retroromantik och en kärleksrelation med komplikationer så klart. Det är dock inte det viktigaste i Eli Åhman Owetz böcker, utan de är fyllda av många olika relationer som ofta spänner över generationsgränser. Har man läst författaren tidigare kan det hända att man känner igen några personer från andra böcker.

Andra som bloggat om boken: Netts boktips, Bokugglor och Johannas deckarhörna

Renoveringsobjekten
Författare: Eli Åhman Owtetz
Förlag: Harper Collins (2020)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar