måndag 4 juni 2018

Hon som inte vet

Hon som inte vet av Karen Cleveland handlar om CIA-analytikern Vivian Miller som arbetar med att försöka avslöja ryska spioner som är verksamma i USA. Hon har jobbar hårt för att få ett genombrott som kan komma att spränga en spioncell när hela hennes tillvaro rasar samman. I en hemligstämplad mapp som avslöjar namnen på ryska infiltratörer hittar hon en bild på sin man. Hur kan hon ha låtit lura sig så - är hela hennes liv och äktenskapet med Matt en lögn?

Det är som vanligt svårt att beskriva handlingen i en spänningsroman utan att avslöja för mycket, men händelserna eskalerar snabbt och snart befinner sig både Vivian, Matt och deras barn under hot. I sitt arbete har hon lovat att försvara sitt land mor fiender, men nu står hennes familj på spel och hon har ingen aning om vem hon ska lita på.

Den här thrillern väcker stora förväntningar då den är blurbad  av såväl Johh Grisham och Lee Child, som NY Post och O Magazine där de överöser den med beröm. Och visst är den mycket spännande! Den ger en lågmäld känsla av obehag och att "snaran" dras åt om Vivian allt mer. Författaren beskriver skicklig Vivians förtvivlan och hur lurad hon känner sig när allt det hon trodde var stabilt och tryggt i hennes liv plötsligt går att ifrågasätta. Jag gillar särskilt mycket hur spionspåret varvas med inblickar i huvudpersonernas vardags- och familjeliv med fyra små barn. Känslan att vilja göra allt för att skydda sina barn och sin familj är lätt att relatera till. Det gör att berättelsen kommer nära och berör ännu mer än galna biljakter och pang-pang.

Den här boken blir mitt första kryss i Sommarbingo 2018 och jag kryssar den så klart på "New and (probably) unputdownable - en utlovad bladvändare"

Hon som inte vet
Författare: Karen Cleveland
Förlag: Norstedts (2018)
ISBN: 9789113081298
Finns t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar