torsdag 8 juli 2021

Sommarlovsboktips: En kväll i juni


En kväll i juni
är Anna Lönnqvist nya feelgoodroman. Den handlar om Ella och Ben som träffas av en slump utanför Gröna Lund. De börjar prata och omedelbar attraktion uppstår. De slår följe genom Stockholmsnatten tills det är dags för Ben att ta tåget hem till Kiruna. Ingen av dem har en tanke på att de inte snart kommer att ses igen, men det tar tolv år innan deras vägar korsas igen.

Ella lever tillsammans med Leon som hon känt alltid. De har ett tryggt förhållande, men det är inte så spännande. Hon arbetar som frilansskribent och när hon får uppdraget att skriva den ansedda näringslivskvinnans Fredrika Berghs biografi känner hon att det verkligen kan bli en fjäder i hatten. Hon är inte beredd på att Ben ska dyka upp i hennes liv igen, då det visar sig att han är vän till familjen Bergh.

Plötsligt återvänder alla känslor från den magiska natten och Ella börjar ifrågasätta sitt förhållande. Samtidig behöver hon all sin koncentration för att göra att Fredrika Bergh kommer till sin rätt i biografin och hon börjar nysta i en sida hos affärskvinnan som inte många känner till.

Det här är klockren sommarmysläsning med två parallella historier som kompletterar varandra på ett fint sätt. Författaren levererar som vanligt fina personporträtt och finstämd kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar