söndag 11 juli 2021

Nattvägen


Semesterbok nummer fyra blev Nattvägen av Kristin Hannah som jag plockade ur hyllan på färgen blå i utmaningen #färggladahyllvärmare2021 och jag visste egentligen inte mycket om den alls.

Den handlar om Jude som gör precis allt för sina barn Mia och Zack. De är väluppfostrade och duktiga i skolan. Nu börjar de High School och har en ljus framtid att se fram emot.
Första skoldagen träffar Mia den nyinflyttade Lexi. Hon har haft en tuff uppväxt med en missbrukande mamma och flera olika fosterhem. Flickorna blir omedelbart bästa vänner och Lexi går nästan som barn i huset hemma hos Mia och hennes familj.
Tills den dag då Zack och Lexi berättar att de är förälskade. Mia blir först förkrossad för hon är rädd att förlora sin vän, men Lexi försäkrar henne om att deras vänskap kommer att bestå. Jude blir inte stormförtjust. Hon hade tänkt sig en helt annan framtid för sin son och hon är rädd att förälskelsen ska göra att han gör felaktiga val.

Efter ett stort gräl med Jude åker Mia, Zack och Lexi iväg till en fest. Senare den kvällen händer något som slår sönder tillvaron för dem alla.

En stark och sorgligt berättelse om hur ett ödesdigert misstag kan förändra livet fullständigt. En bok om vänskap, kärlek och familj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar