söndag 25 juli 2021

Sommarmöten



Emily Henrys Strandläsning var en av förra årets sötaste feel good-böcker, så självklart ville jag läsa hennes nya bok Sommarmöten

Boken handlar om Poppy och Alex som träffas första dagen på universitetet. De är så olika som två människor kan bli, men de blir så småningom bästa vänner. Efter examen hamnar de i olika städer, men de fortsätter sin tradition att resa någonstans tillsammans varje sommar. Pojk- och flickvänner kommer också går, men sommarresorna består. Trots att de ibland är den enda gången på året de möts är de varandras viktigaste människa, men ingen kan övertyga dem om att de är något mer än vänner. Eller?

Alex och Poppy är som ni förstår hopplöst korkade. Utan att spoilra någonting, för det är uppenbart från sida ett, tar de sitt förnuft tillfånga så småningom, men vägen dit är kantade av så många missförstånd och kommunikationsproblem att hälften hade varit nog.

Det är nog min främsta invändning mot den här boken, för även om det är söt läsning så blir ändå turerna lite för många och jag hinner tröttna lite på huvudpersonerna. Men även om den inte når upp till samma nivå som den förra boken är det lättsam underhållningsläsning som passar utmärkt som sommarläsning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar