måndag 26 juli 2021

Sommarlovsboktips: Bokcirkeln vid världens ände och Bokcirkelns hemlighet

Dagens #sommarlovsboktips är inte bara en utan två ”bokiga” böcker signerade Frida Skybäck.


Bokcirkeln vid världens ände handlar om Patricia Grey som kommer till Ljusskär i Skåne för att ta reda på vad som hände hennes syster Madeleine som försvann spårlöst från samma plats trettio år tidigare. Patricia checkar in på Monas Bed, Breakfast & Books och där lär hon känna byborna och kvinnorna i Monas bokcirkel. Hon får hjälp av vissa av dem att ta reda på mer om systerns försvinnande från sin praktikplats i Frihetskyrkan, men alla i byn är inte lika hjälpsamma …

Nutid och historia knyts ihop på ett smart och spännande sätt och miljöerna och karaktärerna i den lilla skånska byn är mysiga att läsa om. Möjligen hade jag önskat att boken hade handlat ännu mer om bokcirkeln och om böckerna de läser, men det är en liten invändning bara.

Frida Skybäck använder samma teknik och väver samman historia och nutid i Bokskåpets hemlighet.
Rebecka har flytt från en trasslig familjebakgrund och har inte pratat med sin mamma på många år. När hennes mormor blir sjuk återvänder hon till Skåne och flyttar in i mormoderns lilla stuga. Där, i ett gammalt bokskåp hittar Rebecka brev från 1940-talet och en dagbok. Hon läser breven med spänning och får läsa om en fascinerande berättelse från andra världskriget då hennes unga mormor Anna hjälper sin stora kärlek Luca att smuggla danska judar över sundet. De båda riskerar oerhört mycket med dessa handlingar.

En riktigt stark berättelsen om hemligheter och kärlek.

Jag tycker mycket om Frida Skybäcks böcker och de åker alltid upp på ”att läsa”-listan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar