lördag 23 april 2022

Påskläsningsutmaningen - så gick det!

Jag hann med att läsa tre av de fyra romaner jag lagt i min påskläsningshög (den mest påskgula av dem alla blev "över") och fick ihop över 1000 sidor.

söndag 17 april 2022

Påskläsningsutmaningen - så går det

Det blir ändå en hel del tid för läsning mellan påskmat och andra aktiviteter. Påsken har också bjudit på härligt väder, så igår kunde jag till och med sitta ute i svärmors trädgård och läsa.

"Mitt namn är Firekeeper" är min tredje bok ut påskläsningshögen. Jag har tidigare i helgen avslutat "Månas kristallbod" av Lilly Emme och Sara H. Olsson och "Berätta tre saker" av Callum Bloodworth.

fredag 15 april 2022

Månas kristallbod

Rec.ex. från Historiska Media - tack!

Första boken utläst i #paskut22 blev Månas kristallbod av Lilly Emme och Sara H. Olsson.

Det är andra delen i feelgood-serien Kvarteret Kronan som inleddes med Bokförlaget Gyllendufva. Via den boken fick vi lära känna författaren Solveig Brygge som nu tar plats som huvudperson. Hon får till sin förtjusning ta över som butikschef i sin favoritaffär när Måna bestämmer sig för att åka till Tibet. Solveigs nya kollega Dennis är inte lika förtjust - han har arbetat i butiken i över tjugo år och förväntade sig att han skulle vara Månas förstaval att ta hand om butiken.
Förutsättningarna för att Solveig och Dennis ska komma överens är inte de bästa och inte blir det bättre av att Solveig är både impulsiv och naiv.

Det är lättsam och lättsmält läsning som underhåller för stunden. Visst småler jag ett par gånger, men det blir lite för putslustigt och fånigt för min smak. Solveig är en otroligt irriterande karaktär som inte är helt lätt att tycka om. Det finns ett underliggande tema om ensamhet som väl är det enda Solveig och Dennis har gemensamt, men tyvärr kommer det bort i den farsartade handlingen.

onsdag 13 april 2022

Påskläsningsutmaning

Imorgon kör den traditionella påskläsningsutmaningen igång hos Mia på Mias bokhörna.

Jag jobbar hela dagen imorgon, men får ta igen lästid under resten av påskhelgen.

Min hög med planerad läsning går i gult och lila:
🐣Berätta tre saker av Callum Bloodworth
🐣Så jävla operfekt av Charlotte Cederlund
🐣Månas kristallbod av Lilly Emme och Sara H. Olsson
🐣Mitt namn är Firekeeper av Angeline Boulley

Jag har också en förhands-pdf med Erika Olofsson Liljedahls nya roman Paradishamn som jag ser mycket fram emot att läsa (men den gjorde sig inte så bra i högen 😉).

Vilka böcker och hur mycket det blir läst återstår att se.

lördag 2 april 2022

Just nu i april 2022

Första lördagen i månaden betyder ett "just nu"-inlägg . Det är dags att kolla det kulturella nuläget med en liten enkät. Du hittar svar på frågorna också hos Och dagarna går,  Enligt O och Fiktiviteter. Svara gärna själv också!

Just nu läser jag In i en stjärna av Puk Qvortrup om en kvinna som förlorar sin make när hon är höggravid med deras andra barn. En väldigt stark läsning.

Just nu tittar jag på andra säsongen av Bridgerton på Netflix. Avkopplande fluff ftw.

Just nu lyssnar jag på musiken från Kristina från Duvemåla som vi såg i en konsertversion på Malmö Live förra helgen. Jag har inte sett originaluppsättningen, men nu när jag lyssnar på den tycker jag att ensemblen i konsertversionen var utmärkta i jämförelse.

Just nu längtar jag efter att bli friskt efter flera dagars rejäl förkylning och halsont.