onsdag 24 april 2013

Hål i huvudet

Hål i huvudet av Jenny Jägerfeld är berättelsen om Minou som blir dumpad av sin pojkvän Isak och som lämnar sin universitetsstudier och åker till Spanien för att läka sitt krossade hjärta. Hon dränker sina sorger i sprit och cigaretter och hon riktigt vadar i självömkan.

Jag blir faktiskt riktigt trött på Minou. Ja, hon har blivit dumpad på ett klumpigt sätt och ja, hennes pojkvän sedan fyra år tillbaka har en ny tjej - men hallå - skärpning!

På det sättet förhållandet mellan Isak och Minou beskrivs, så får jag inte någon känsla att kärleken mellan dem har varit så stark och då känns Milous "hjärtesorg" mer som sårad självkänsla. Men även utan att jag förringar kärleken så känns hela berättelsen konstlad och jag blir inte riktigt förtjust i någon av karaktärena - möjligen med undantag av Milous bror Karl.

Kanske läste jag den när jag var på fel humör, men det här var inget för mig. Däremot gillade jag boken Här ligger jag och blöder av samma författare jättemycket. Läs den istället!

6 kommentarer:

  1. Visst finns det en Minou i Cirkeln också?

    SvaraRadera
  2. En Minoo. :-)

    Jag tyckte denna var väldigt bra, läste den som manus på Bra Böcker. Fick skriva ett väldigt ångerfullt refuseringsbrev... BBB gav ju inte ut ungdomslitt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, så var det ju!

      Jag fick känslan av att jag skulle ha gillat den om jag hade varit på annat humör.
      Jobbig att refusera något man gillar, men så är det ju ibland.

      Radera
  3. Jag var inte heller så förtjust i denna. Ska jag vara ärlig så kände jag mig faktiskt för gammal. Vet att det är lite tabu att säga att man är för gammal för ungdomsböcker för alla tycks gilla och hylla dem just nu, men ibland så känner jag verkligen att jag inte är målgruppen och Hål i huvudet var just en sån bok.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, i målgrupppen kände jag mig inte precis heller. Men det kan ju fungera ändå i ungdomsromaner. Men inte i den här.

      Radera