tisdag 30 juli 2024

Temasommar: The House in the Cerulian Sea

Den här boken blev jag helt förälskad i när jag läste den. The House in the Cerulian Sea av TJ Klune är en riktigt hjärtevärmande fantasybok om att följa sina drömmar.

Linus Baker är i 40-årsåldern och arbetar som tjänsteman på "the Department in Charge of Magical Youth".Utöver sitt arbete, som han tar på stort allvar, lever han ett stillsamt liv i sällskap av sin katt och sina skivor.

En dag får han i uppdrag att utföra en inspektion på ett väldigt speciellt barnhem för magiska barn. Där finns sex väldigt farliga barn, inklusive en pojke som sägs vara antikrist. Det är långt ifrån Linus första uppdrag och han har för avsikt att, som alltid, hålla sig neutral och tjänstemannamässig. Det visar sig vara svårt den här gången - den charmige föreståndare Arthur Parnassus gör allt för sina skyddslingar och Linus känner att både Arthur och barnen börjar komma honom närmare än vad som är lämpligt för en myndighetsperson.

Att få lära känna Linus, Arthur, barnen och den här världen var en upplevelse och jag stänger boken med ett leende på läpparna och en varm känsla i hjärtat. Rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar