onsdag 10 juli 2024

Temasommar: Kärleken är död

Kärleken är död av Ashley Poston handlar om Florence Day som är spökskrivare åt en av USA:s mest älskade romance-författare. Men för tillfället kan hon inte få ur sig ett vettigt manus - hon har nämligen helt tappat tron på kärleken. Hon bokar ett möte med sin nya redaktör för att be om mer tid innan nästa manus ska vara inne, men han sätter hårt mot hårt och Florence lämnar mötet helt övertygad om att hennes karriär är över. Då nås hon av beskedet att hennes pappa har gått bort och hon reser för första gången på tio år hem till sin barndomsstad för att vara med på sin älskade pappas begravning.

Hennes familj är inte främmande för begravningar eftersom Florence pappa drev stadens begravningsbyrån, men att ta farväl av en älskad familjemedlem är en annan sak. Till Florence förvåning dyker hennes redaktör oväntat upp i staden. Han verkar själv lika förvånad och ännu mer så när det visar sig att han är ett spöke!

Det här låter ju som ett ganska konstigt upplägg, men det är faktiskt en bra blandning av sorg, humor och kärlek. Charmigt!

2 kommentarer:

  1. Ewa Klingbergs Tranan-serien är något liknande, bra och man lär sig en hel del:
    https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/08/hemligare-kan-ingen-vara-av-ewa.html

    SvaraRadera